In memoriam Jan Schokker

In memoriam Jan Schokker

In de nacht van 23 augustus is onze EHBO instructeur en bestuurslid Jan Schokker overleden.

Na het behalen van zijn EHBO diploma, in 2002, is Jan in 2004 gestart met een Kaderopleiding om les te mogen geven.
Jan is daarna, bijna 20 jaar, een dragende kracht geweest die zich onvermoeibaar en altijd super enthousiast heeft ingezet voor onze vereniging.

Jan verzorgde de laatste jaren de opleidingscursussen, gaf op de woensdagavonden de herhalingslessen, assisteerde bij de reanimatielessen en was bij veel evenementen aanwezig als EHBO’er en heeft zo een grote bekendheid gekregen in het dorp.

Bij Jan is meer dan 7 jaar geleden de meest gevreesde ziekte geconstateerd maar dat heeft hem er nooit van weerhouden om zijn inzet te matigen, hij is altijd onvermoeibaar doorgegaan en eigenlijk zou je niet zeggen dat hij ziek was hoewel bekend was dat het ooit verkeerd zou gaan. De laatste weken is Jan met een sneltreinvaart achteruit gegaan en uiteindelijk overleden.

Voor zijn inzet voor onze vereniging is Jan op 25 juli nog geridderd en heeft hij zijn meer dan verdiende “lintje” gekregen.

Wij zullen Jan heel erg gaan missen!

Wij wensen zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte de komende tijd en hopen dat ze dit verlies een plekje kunnen geven.

EHBO-vereniging St. Willibrordus Volendam.