HARTSLAG NU
Bent u al aangemeld?DOWNLOAD BOEKJE 107
AED locaties
Volendam en Edam >>
De 5 punten van EHBO
Let op gevaar >>
Snelheid van reanimeren
Luister hier naar het ritme en klik op het stiptje bij 112.

AED-apparaat buiten de Vincentiuskerk en in Mariakerk

Sinds kort zijn beide kerken in Volendam voorzien van een AED-apparaat (Automatische Externe Defibrillator). De kosten hiervan zijn voor een deel door het kerkbestuur opgehoest.

De kasten waarin de AED’s zitten zijn verzorgd door EHBO-vereniging St. Willibrordus Volendam, die tevens voor de aanschaf zorgdroeg. Hans Jonk (Chef), de kerkmeester van de parochie HH Maria en Vincentius, is blij dat beide kerken nu over een AED beschikken.

In de Mariakerk hangt deze binnen en kan gebruikt worden als de kerk geopend is. In de naaste omgeving (o.a. bij de huisartsenpraktijk van dokter Agatha Schilder) hangt een AED die 24 uur per dag bereikbaar is. In de naaste omgeving van de Sint Vincentiuskerk was nog geen AED voor 24/7. Daar is nu dus verandering ingekomen. Bij de zij-ingang van de Vincentiuskerk (bij het pad naar de begraafplaats), hangt het AED-apparaat.

Gezellige afsluiting van geslaagde beginnerscursus EHBO

Op woensdag 31 januari 2018 werd in De Jozef geproost op de goede afloop van de beginnerscursus EHBO die in september 2017 startte. Onder leiding van instructeur Jaap Zwarthoed en zijn vaste (LOTUS)assistenten werden de cursisten in een tijdsbestek van 12 weken klaargestoomd voor het EHBO-examen op 19 en 20 december 2017.

Voor de laatste twee lessen werden extra assistenten ingezet die de cursisten toetsten op hun theorie- en praktijkkennis. Dat was best even schrikken; voor sommigen bleek er nog wat werk aan de winkel. Echter, deze aanpak wierp wel zijn vruchten af: maar liefst 17 cursisten slaagden in 1x voor het EHBO-examen. Eén cursist redde het net niet en probeert het in februari 2018 nog een keer. Een prima resultaat, waar instructeur Jaap Zwarthoed  en zijn assistenten met recht trots op kunnen zijn.  De officiële diploma-uitreiking zal traditiegetrouw plaatsvinden tijdens de jaarvergadering op 24 april 2018 a.s.

Wilt u ook een EHBO-cursus volgen, neem dan contact op met Jeanette Kes-Veerman, secretaris, via volendamehbo@gmail.com. Voor meer info: www.ehbovolendam.nl.

DANK U WEL SINTERKLAAS EN ZWARTE PIETEN

Hier zijn we natuurlijk heel erg blij mee en we bedanken Sint Nicolaas en zijn pieten!

Uit de Nivo: Vlak voordat Sint Nicolaas dinsdag naar zijn residentie afreisde voor het vertrek naar Spanje, bracht hij nog een bezoek aan de Nivo-redactie. Sint Nicolaas kon zes cheques uitreiken aan de vertegenwoordigers van goede doelen en verenigingen. Het Grote Sint & Piet Sticker Spaarboek was in deze Sinterklaastijd een groot succes. Na aftrek van kosten is een bedrag van 6.250 euro verdeeld onder de goede doelen. Stichting Odion kreeg het hoogste bedrag 2.500 euro, omdat zij duizenden zakje met stickertje hebben gevuld. De overige vijf kregen elk een cheque t.w.v. 750 euro en dit zijn: EHBO-St. Willibrordus Volendam, Vereniging Behoud de Volendammer Botters, toneelvereniging Ons Pogen, VVGV ,,’t Nest”, en de actie ‘Geven en Nemen’ van Rina Tuyp & Pauline Silven, die dit schenken aan de PCI.

 
 
 


Promotieclip Eerste Hulp
klik hier >>


AED bij u in de buurt!
klik hier >>