HARTSLAG NU
Bent u al aangemeld?

 
AED locaties
Volendam en Edam >>
De 5 punten van EHBO
Let op gevaar >>
Snelheid van reanimeren
Luister hier naar het ritme en klik op het stiptje bij 112.
Boekje 109
Download hier boekje 109 >>

WILT U EEN OPLEIDING VOLGEN?

Onze EHBO-verenigingen biedt haar leden de kans om deel te nemen aan een opleiding tot Kaderinstructeur of Lotusslachtoffer. Hebt u interesse? De vereniging stelt hiervoor geld ter beschikking. Mail naar onze penningmeester hans.schoorl@hotmail.nl en vraag naar de voorwaarden.

PASGESLAAGDE LEDEN IN HET ZONNETJE GEZET

Op dinsdag 7 mei 2019 werd in De Jozef de jaarvergadering van de RK EHBO-vereniging "St. Willibrordus" Volendam gehouden. Tijdens deze vergadering werden traditiegetrouw de pasgeslaagde leden in het zonnetje gezet. De cursusleider had voor iedereen een persoonlijk woordje op papier gezet. Hierin beschreef hij o.a. de beweegredenen van eenieder om een EHBO-cursus te hebben willen volgen. Zo was er een drietal dames studerend aan de iPabo dat graag wilde leren hoe te handelen als kinderen uit hun klas iets overkomt. Een jongeman, werkzaam als schilder, vond dat het tijd was om zijn EHBO-kennis uit te breiden, zodat hij direct hulp zou kunnen bieden als er op de bouw ongelukken gebeuren. Er was een jonge moeder bij die met name het theoretische gedeelte van de cursus heel interessant vond en misschien wel opgeleid wil worden tot kaderinstructeur.

Kortom: iedereen had zo zijn eigen redenen om te starten met de EHBO-beginnerscursus. Uit handen van de voorzitter kregen, in omgekeerde volgorde van het alfabet, Frances Veerman, Danny Veerman, Monique Smit, Roos Schilder, Manon Molenaar, Jolanda Mol-Overweel, Kim Karregat, Shannon Karhof, Michèle Hamstra en Alex Bootsman het felbegeerde diploma uitgereikt. De cursusleider en zijn assistenten werden hartelijk bedankt voor hun inzet.

Wilt u ook een EHBO-cursus volgen, neem dan contact op met de secretaris, Jeanette Kes-Veerman, via e-mail volendamehbo@gmail.com. 

WORDT U ONZE NIEUWE VOORZITTER?

Onze voorzitter Cor Tol heeft aangegeven zijn taken als voorzitter in 2020 echt neer te willen leggen en stelt zich derhalve niet meer herkiesbaar. Het bestuur is dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. Welke minstens zo enthousiaste vrijwilliger meldt zich aan om Cor in 2020 te vervangen?

Als je geen moeite hebt met het toespreken van een groot publiek en het uitreiken van diploma's en onderscheidingen is het bestuur van RK EHBO-vereniging “St. Willibrordus” op zoek naar jou! Schroom niet en meld je aan via volendamehbo@gmail.com.

 
 
 


Promotieclip Eerste Hulp
klik hier >>


AED bij u in de buurt!
klik hier >>