ZET ICE IN JE MOBIELTJE!

In Case of Emergency

Een ambulancemedewerker heeft opgemerkt dat heel dikwijls bij een ongeval, de slachtoffers een GSM bij zich hebben. Maar het urgentiepersoneel weet vaak niet welke persoon men moet bellen uit deze grote lijst met telefoonnummers. (dit is ook op het nieuws geweest). Daarom is er een standaardnaam bedacht voor deze situatie. Als iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam "ICE" (=In Case of Emergency) en je slaat onder deze naam het telefoonnummer op van de persoon die gebeld moet worden in geval van nood, dan scheelt dat voor de hulpdienst enorm veel tijd en onnodige ongerustheid voor betrokkene.

"ICE" is ondertussen al internationaal erkend als afkorting.

Vanaf dan weten de politie, de ambulancemedewerkers, de arts, enz... steeds met wie ze contact moeten opnemen. Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 enz. ‘t Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan.

Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM en zorg ervoor dat bij een eventueel ongeval waarbij je zelf betrokken raakt, de hulpdiensten zo snel mogelijk die personen kunnen inseinen die jijzelf vooraf hebt ingevoerd op je mobiele telefoonlijst.